Ithaka

THEATRALE VERTELLINGEN EN VOORSTELLINGEN

Baukje Fennema van theater ITHAKA woont aan het Lauwersmeer. Haar huis staat letterlijk ín het water. Een inspirerende plek! '. Als ik hier in mijn huis zit en luister naar het water en de wind, komen de verhalen vanzelf in me op'.

Bij zowel de vertellingen als de voorstellingen neemt Baukje Fennema het publiek mee op reis. Vergelijkbaar met de avontuurlijke reizen die Odysseus, de koning van ITHAKA, maakte. Thema’s als liefde en loslaten, leven en dood, troost en verbonden zijn, zijn vaak verweven in haar vertellingen en voorstellingen.

Baukje is een veelzijdige performer: ze schrijft zelf de verhalen en de scripts en ook de decoratieve kostuums en bescheiden decors komen van haar hand. Ook maakt ze veel gebruik van muziek, die de sfeer in de voorstellingen intensiveert. In alles wat ze doet, is ze op zoek naar de kracht van de eenvoud. Door met simpele middelen te werken, weet ze het verhaal dat verteld wordt te versterken.

Het ITHAKA-aanbod bestaat uit twee mogelijkheden: kant en klare vertellingen en voorstellingen én maatwerk. Naast dat 'kant en klare' aanbod, kunnen scholen, bedrijven en instellingen, die bezig zijn met het ontwikkelen van een project of studiedag, de professionele en creatieve hulp inroepen van Baukje. In overleg met de organisatie worden doelen en maatschappelijke thema's vastgesteld en vervolgens gaat ze aan de slag. In het volle vertrouwen dat een op maat gesneden lied, vertelling of sketch, misschien wel méér impact heeft dan bv een lezing. Raken tot in de ziel, tot in het hart, dat is haar missie. Niet 'over' de dingen praten, maar ze van binnen uit ervaarbaar maken... En daarbij vergeet ze de humor niet!

Naast de reguliere plekken speelt Baukje graag op bijzondere en inspirerende locaties. Niets is haar te gek! Of het nou om een bijeenkomst gaat met een feestelijk tintje, of om een symposium met een stevig maatschappelijk thema: acts op maat te leveren zijn voor haar de krenten in de pap.....

En dan tot slot: ook communicatie-cursussen horen bij ITHAKA's mogelijkheden. We informeren u graag!

theatrale vertellingenvoorstellingen

Baukje Fennema - Tel. 06-23931868 - ithaka-baukje@online.nl - Colofon
ITHAKA - Bureau voor Theater en Communicatie
Baukje Fennema - Oostmahorn 31 - 9133 DT Anjum - 06-23931868 - ithaka-baukje@online.nl