Ithaka

MEESPEEL-THEATER

Bij meespeel-theater komt Baukje Fennema van ITHAKA met nóg een acteur. Met Carla Koehler bv, Maarten Smit, Harmien Slier, Lydia Slier of Annet Hogenesch. Aan het begin van het programma roepen ze al meteen: 'Help ons! Er zijn zóveel rollen en we zijn maar met z'n tweeën!'

Zelf nemen de acteurs ook een rol voor hun rekening, zodat er een spelersgroep ontstaat van twee volwassenen en ongeveer tien dappere kinderen. De meespeel-kinderen krijgen een korte instructie en een passend kostuum en dan kan de voorstelling beginnen. De acteurs van Ithaka loodsen de kinderen soepel door de voorstelling heen, zodat niemand bang hoeft te zijn dat het niet goed komt. En zo beleven ze samen een avontuur om niet gauw te vergeten. Of je nou meespeelt of kijkt!

Baukje: 'Samen met kinderen op het toneel staan is geweldig. Heerlijk is het, als alle dagelijkse dingen wegvallen en je samen op avontuur, op reis bent. Als het contact tussen acteurs en meespeel-kinderen goed is, als we sámen in de flow zitten.....dat is écht te gek!'

Het belangrijkste van het samen spelen is voor Baukje: 'Dat we elkaar écht zien. Dat je elkaar waardeert op wat je kunt. Ik vind het mooi als je kinderen dat kunt laten ervaren'.


HET FEESTNUMMER (4-12 jaar)
Vrolijke voorstelling, die deels op maat gemaakt wordt voor het feest van de dag! Annie MG Schmidt, de Kluizenaar en de Beer en ook juf Baukje...ze komen allemaal voorbij...
Lees verder >>


HET FEESTBEEST (4-12 jaar)
Grappige voorstelling over feestvarken, driftkikker, feestvarken en angsthaas... Zeer geschikt voor het feest van de dag! Thema: karakters.
Lees verder >>


SPROOKJESLAND (4-12 jaar)
'Sprookjesland’ is een vrolijke en feestelijke voorstelling, waarin drie sprookjes aan bod komen. Het klapstuk is het verhaal van Sneeuwwitje, in een humoristisch jasje. Hee-Ho!
Lees verder >>


DE ZOETE BROODJES VAN MARE TAKKE (4-12 jaar)
Op een goede dag gaat de dappere ridder Ludo op pad, om zijn zieke zusje te redden. Tijdens zijn reis maakt hij gevaarlijke avonturen mee. Thema: dapper zijn.
Lees verder >>


SPROOKJESLAND (4-10 jaar) Humoristische voorstelling met 3 sprookjes! De acteurs van ITHAKA komen handen te kort: speel je mee?
Lees verder >>


KERSTSPEL (4-12 jaar) Drie vrolijke verhalen met het thema kerst. Sfeervol en mooi, vooral als kinderen het leuk vinden om mee te spelen!
Lees verder >>


TOT ZIENS IN NANGIJALA! (9-12 jaar))
Deze voorstelling is gebaseerd op het boek ‘De Gebroeders Leeuwenhart’ van Astrid Lindgren. Over onvoorwaardelijke liefde en dapperheid.
Lees verder >>


Baukje Fennema - Tel. 06-23931868 - ithaka-baukje@online.nl - Colofon
ITHAKA - Bureau voor Theater en Communicatie
Baukje Fennema - Oostmahorn 31 - 9133 DT Anjum - 06-23931868 - ithaka-baukje@online.nl