Ithaka

VERTELTHEATER

Bij vertel-theater komt Baukje Fennema van ITHAKA alléén, als verhalenvertelster! En natuurlijk heeft ze een verhaal bij zich. Een verhaal dat ter plekke uitgebeeld wordt, door een aantal kinderen uit het publiek!

Aan het begin van het programma worden de rollen verdeeld. De meespeel-kinderen worden voorzien van kostuums en de benodigde attributen en dan: spelen maar! Het is spannend, dat wel....maar léuk spannend! Baukje vertelt het verhaal, zodat er niets mis kan gaan. Je hoort van haar op een speelse en ontspannen manier wat er van ze verwacht wordt. Een heerlijk veilige en ongecompliceerde manier van theater maken!

Op verzoek kan Baukje de vertel-voorstelling van te voren instuderen met een tiental spelers en daarna voor de hele school of voor de ouders presenteren. Een spelersgroep kan bestaan uit bv de kinderen van groep 8, bij het afscheid van de school. Of door de groep van een jubilerende juf.....en soms bestaat de spelersgroep uit een doorsnee van de school: uit elke groep één of twee mee-spelers.

Baukje komt met een compleet pakket van verhaal, kostuums, muziek en attributen. Het resultaat is altijd de moeite waard, want plezier hebben in het samenwerken en vertrouwen hebben in elkaar: dat kan alleen maar iets moois opleveren!


DE WOLKEN-VROUWEN (4-12 jaar)
De wolken-vrouwen komen een kijkje nemen op aarde, maar één van hen kan niet terug..... Waar zijn haar vleugels gebleven? Thema: verlangen.
Lees verder >>


HET ZONNEKIND (4-12 jaar)
Vertelling over een grappig, maar vooral ondeugend zonnekind, dat toch echt een lesje moet krijgen! Thema: stout zijn.
Lees verder >>


SNEEUWWITJE EN DE ZEVEN DWERGEN (4-10 jaar)
Iedereen kent het sprookje, maar het 'life' zien uitbeelden door klasgenoten (of zelf meedoen) is erg leuk! Met veel humor omkleed!
Lees verder >>


DOORNGRIETJE (8-12 jaar) (Kan ook in kerstsfeer gebracht worden)

Grappig verhaal over vluchteling-zijn en verliefdheid. Als je verlegen bent én de gebruiken van het land niet kent, kun je best wat hulp gebruiken...
Lees verder >>


SASSEFRAS of KREPELKRUID (7-12 jaar)

Door een geheimzinnig kruid leert Koningin Anna wat er leeft bij het volk. Ze had géén idee! Thema: de kloof tussen arm en rijk.
Lees verder >>


MEVROUW KANON (8-12 jaar)
Leuk verhaal over twee jongens die het aan de stok krijgen met een boze bibliothecaresse. Thema: het belang van lezen.
Lees verder >>


LUDO DE RIDDER (4-12 jaar)
Ridder Ludo hoort dat zij zusje ziek is....kan hij redding bieden?! Met hulp van de Witte Vrouw zéker! Thema’s: dapper zijn en vertrouwen.
Lees verder >>


KLEINE DOOD (8-12 jaar)
Kleine dood vindt zijn beroep niet zo mooi… tot dat hij het lieve meisje Lidewij ontmoet! Een ontroerend en troostvol verhaal over de dood.
Lees verder >>


DE KONING VAN ITHAKA (8-12 jaar)
De reis van Odysseus, de koning van ITHAKA, naar de verhalen van Homerus. Thema’s: dapper zijn en creativiteit.
Lees verder >>


HAAS, KIP EN HET GROTE BOSFEEST (3-8 jaar)
Drie vrolijke verhaaltjes over Haas, Egel, Kip en andere grappige de dieren in het bos. Ze zijn dol op een feestje! Thema: feest vieren.
Lees verder >>

Baukje Fennema - Tel. 06-23931868 - ithaka-baukje@online.nl - Colofon
ITHAKA - Bureau voor Theater en Communicatie
Baukje Fennema - Oostmahorn 31 - 9133 DT Anjum - 06-23931868 - ithaka-baukje@online.nl