Ithaka

VOORSTELLINGEN

De voorstellingen van Baukje Fennema zijn vaak avondvullend. Dat wil zeggen: inclusief pauze een kleine 2 uren. Als actrice en verhalenverteller wisselt ze spel, vertelling en zang met elkaar af. Met passende muziek als 'decor' en simpele doch doeltreffende attributen, is ze altijd op zoek naar de kracht van de eenvoud.

Bij de uitvoeringen speelt een verhaal met inhoud een belangrijke rol. Baukje geeft haar publiek naast het vermakelijke schouwspel altijd iets extra's mee: een boodschap, troost, nieuwe inzichten. Die 'boodschap' is echter nooit dwingend. Maar altijd voorzichtig verpakt, zodat de toehoorder er mee kan doen wat hij of zij zelf wil......

Baukje's voorstellingen zijn sfeervol en soms zelfs verstild en worden vaak als intens ervaren. Op verzoek kan er altijd nagepraat worden. Maar hoewel Baukje haar vak zeer serieus neemt, schuwt ze de humor niet!

In enkele voorstellingen speelt Baukje alleen: in andere, bijvoorbeeld thema-programma's, speelt ze samen met een collega-muzikant of acteur. Vaste Ithaka-medewerkers, die al jaren aan haar zijde staan, zijn: Baukje van der Meer en Annet Hogenesch.
Geschikte locaties voor een voorstelling zijn: kerkjes, culturele centra, dorps- en buurthuizen en kleine theaters.


BOEKPRESENTATIE 'DIJK VAN EEN VERHAAL'

Baukje, verhalen-verteller en theatermaker (ITHAKA) uit het dorpje Oostmahorn, maakte in 2017 een wandeltocht van Lauwersoog naar de Afsluitdijk en schreef daar een boek over.. Ze noemde haar reis op de kop van de zeedijkdijk, een ‘Pelgrimstocht met een knipoog’. Haar spirituele reisverslag wordt opgeluisterd door muziek van Baukje van der Meer en/of Annet Hogenesch.
Lees verder >>


DE PELGRIM

In 2017 liep Baukje Fennema op de kop van de zeedijk van Lauwersoog naar de Afsluitdijk. Ze noemde haar reis een pelgrimstocht met een knipoog. In DE PELGRIM vertellen verhalenvertellers Baukje Fennema en Baukje van der Meer (zang en gitaar) over de redenen van pelgrimeren. Wat maakt pelgrimeren zo de moeite waard!
Lees verder >>


VEERKRACHT IN VOGELVLUCHT

In deze voorstelling nemen Baukje Fennema en Baukje van de Meer de toeschouwers in vogelvlucht mee, langs veerkrachtige mensen die in hachelijke situaties overeind blijven.
Die ondanks alles kiezen voor licht en liefde.
Die het vertikken om te haten en ondanks alles, klompjes goud blijven zoeken in de puinhopen.
Lees verder >>


DE VUURTORENVROUW

Baukje Fennema speelt in deze solovoorstelling de Vuurtorenvrouw, die samen met haar man in de toren woont.Haar man brengt het licht naar de mensen en zíj brengt de mensen naar het licht. In een moment van diep verdriet maakt ze een keuze om los te laten. Ieder einde betekent een nieuw begin. Een (ver-) licht sprookje over liefde en troost.
Lees verder >>


VERHALEN VAN DE MANTELZORGERS

In deze theatrale vertel-voorstellling vertelt Baukje 5 waargebeurde verhalen van mantelzorgers. Indringend. Het verdient aanbeveling om na het programma gelegenheid te bieden om na te praten.
Lees verder >>


ACTS OP MAAT

Aan de hand van een door de organisatie genoemd thema en doel, maakt Baukje van ITTHAKA op verzoek een theatrale voorstelling of act. Het 'kersverse' pogramma kan bestaan uit scènes, vertellingen, zang, poëzie, monologen etc. Zeer arbeidsintensief!
Lees verder >>

Baukje Fennema - Tel. 06-23931868 - ithaka-baukje@online.nl - Colofon
ITHAKA - Bureau voor Theater en Communicatie
Baukje Fennema - Oostmahorn 31 - 9133 DT Anjum - 06-23931868 - ithaka-baukje@online.nl